REKLAM

BEYAZ CENNET İKİNCİ SIRADA

kategorisinde, 12 Eyl 2025 - 12:15 tarihinde yayınlandı
BEYAZ CENNET İKİNCİ SIRADA

UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Denizli’deki Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, 2025 yılının ilk 8 ayında yaz sonu itibariyle en çok ziyaret edilen 2. ören yeri oldu.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale, 2025 yılının ilk 8 ayında hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi oldu. Beyaz travertenleri, müze ve antik kentiyle ziyaretçilerini ağırlayan Hierapolis-Pamukkale ören yeri, 1 milyon 613 bin 357 kişiyle Türkiye genelinde en çok ziyaret edilen ikinci ören yeri oldu. İzmir’deki Efes Ören yeri 1 milyon 741 bin 547 kişiyle ilk sırada yer alırken; Nevşehir’deki Göreme Ören yeri ise 766.937 kişiyle listenin üçüncü sırasında yer aldı.

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Turizm sezonunu da içinde bulunduran 2025 Yılının ilk 8 ayında Türkiye genelindeki ören yerlerine yoğun ilgi olduğunu belirterek; “Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un da belirttiği gibi yılın ilk 8 ayında Türkiye’nin dört bir yanındaki 200’e yakın müze ve ören yerimiz toplamda 21 milyon 610 bin 964 ziyaretçiyi ağırladı. Pamukkale’yi en çok ziyaret edenlerin Orta Amerika’dan geldiğini vurgulayan Otaklı; Eylül-Ekim ayında ve devamında da yerli ve yabancı turistlerimizin Pamukkale’mize ve Denizli’mize olan ilgisi artarak devam edecek” dedi.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
Yorum Yaz