REKLAM

KIŞ SEBZELERİ EL YAKACAK

kategorisinde, 02 Ara 2024 - 15:30 tarihinde yayınlandı
KIŞ SEBZELERİ EL YAKACAK

Denizli Tarım Platformu tarafından düzenli olarak yapılan ‘Pazar Gıda Fiyatı Değişim Araştırması’ verilerine göre, Kasım ayı içinde kışlık sebze fiyatları beklentinin üzerinde artmaya devam etti. Et/Süt ve ürünlerindeki artış hızlandı. Araştırma sonuçları üzerinde değerlendirmede bulunan Denizli Tarım Platformu Başkanı İrfan Osman Hatipoğlu, “Kasım ayı boyunca kışlık sebze fiyatları artışını sürdürdü. Önümüzdeki günlerde de fiyat artışı sürecek. Çünkü Denizli’nin kış sebze gereksinmesini sağlayan üretim alanlarında ve üretim miktarında büyük azalma var” dedi.

“AZALMA OLDUĞUNU SAPTADIK”

Başkan Hatipoğlu, “Denizli çevresinde, yaptığımız kışlık sebze üretim yerlerini ziyaretlerinde, üretim ekim alanlarının yüzde 40 civarında, yağmurların geç yağması nedeniyle üretimde-ürün çeşidine göre- yüzde 40-56 aralığında azalma olduğunu saptadık” diye konuştu.

“TÜKETEBİLECEĞİNİZ KADAR ÜRÜN ALIN”

Hatipoğlu şu ifadeleri kullandı, “Bu kış pazarlar el yakmaya devam edecek. Yurttaşlardan isteğimiz, kış sebzelerine daha fazla yurttaşımızın ulaşmasına sağlamak ve fiyat artışına engel olmak için tüketebilecekleri kadar ürün almalarıdır. Yoksa bu kış, birçok mutfaktan kış sebzeleri çıkacak.”  

Haber Editörü : Tüm Yazıları
merkezefendi
Yorum Yaz
istanbul escort canlı sohbet hattı esenyurt escort canlı sohbet hattı canlı sohbet hattı canlı sohbet hattı