REKLAM

TİCARETTE BELİRSİZLİKLER AZALACAK

kategorisinde, 07 Mar 2025 - 11:16 tarihinde yayınlandı
TİCARETTE BELİRSİZLİKLER AZALACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın dövizle ödeme serbestisi getiren tebliği, piyasalarda rahatlama sağladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Resmî Gazete’de yayımladığı yeni tebliğle, Türkiye’de yerleşik kişiler arasındaki bazı sözleşmelerde dövizle ödeme yasağı kaldırıldı. Söz konusu düzenleme, ticari hayatta döviz kullanımına yönelik kısıtlamaları gevşetirken, iş dünyasından olumlu tepkiler aldı. Özellikle sanayi ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler, bu kararın iş süreçlerini kolaylaştıracağını ifade ediyor.

Makine Sanayici İş İnsanları Derneği (MAKSİAD) Başkanı Mehmet Sarı, tebliğin piyasalara nefes aldıracağını vurguladı. Sarı, “Daha önce dövizle ödeme yasağı nedeniyle yaşanan belirsizlikler, iş insanlarını alternatif yollar aramaya zorluyordu. Yeni düzenleme sayesinde ticaret akışı hızlanacak, piyasalardaki gerilim bir miktar hafifleyecek ve ticaretteki daralmalar azalacak” şeklinde konuştu. Sarı, kararın sektörler arası iş birliğini de güçlendireceğini belirtti.

Yeni tebliğle, Türkiye’de yerleşik kişiler arasında yapılan menkul satış sözleşmelerinde bedelin döviz cinsinden ya da dövize endeksli olarak belirlenmesi serbest bırakıldı. Bu değişiklikten en çok makine, otomotiv ve sanayi sektörlerindeki işletmelerin faydalanması bekleniyor. İş dünyası temsilcileri, dövizle ödeme imkânının maliyet hesaplamalarını kolaylaştıracağını ve uluslararası ticarette rekabet avantajı sağlayacağını dile getirdi.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
Yorum Yaz
istanbul escort canlı sohbet hattı esenyurt escort canlı sohbet hattı canlı sohbet hattı canlı sohbet hattı